Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Răsturnare de situaţie în cazul unui furt din magazine. O bătrână de 82 de ani a fost prinsă furând dintr-un supermarket din Italia.

Casa Verde Fotovoltaice. Ministrul Mediului ia în considerare posibilitatea ca dosarele să fie analizate electronic, pe loc, pentru a primi răspunsul imediat / AFM lucrează în prezent la platforma informatică

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru Economedia că analizează posibilitatea ca, atunci când platforma informatică pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată, dosarele din cadrul programului să fie analizate pe loc, digital. Astfel, cei înscriși nu vor mai fi nevoiți să stea aproape un an, așa cum s-a întâmplat în ediția trecută, pentru analizarea dosarelor. 

„În cazul în care reușim să facem această platformă informatică, analiza este pe loc, în momentul încărcării se și primește răspunsul. Aceasta ar fi ideea. Știți foarte bine că de la ideea ministrului până la implementare e cale lungă. În această variantă de platformă informatică, platformă care suplinește evaluarea pe bază de resurse umane, am putea să nu grevăm primăriile cu procedura de evaluare. În cazul acesta, lucrurile ar fi și mai simple fără implicarea primăriilor și totul s-ar întâmpla în format electronic. Documentele s-ar încărca strict în format electronic în platformă de către cel care se înscrie în primă fază, după care de către instalatorul care încarcă ultimele documente și demonstrează faptul că a instalat acele panouri. Este posibil ca verificarea să fie una electronică, de match-uire de documente, dar vom reveni în 2 maxim 3 săptămâni cu aceste detalii. S-a mai făcut o asemenea verificare, țin minte prin Ministerul Fondurilor și Proiectelor Europene și este o variantă acceptată și de Comisia Europeană și se poate realiza și tehnic. În felul acesta lucrurile se vor simplifică foarte mult”, transmite ministrul.

09 februarie 2023

Acesta spune că este prima încercare de digitalizare de aproape 100% a procesului de evaluare și s-ar putea realiza doar în cazul programelor unde se solicită foarte puține documente, dând de înțeles că, dacă această funcție s-ar realiza, ar putea fi extinsă la mai multe programe.

 

„Nu sunt toate (n.r- programele) posibile pentru că acolo unde vorbim de facturi, unde vorbim de foarte multe documente, lucrurile se pot complica. Este mai greu să faci o digitalizare completă. Dacă în următoarele 2-3 săptămâni reușim să facem acest lucru, sigur facem un pas înainte”, precizează Tanczos Barna.

 

Ministrul nu a dorit să zică când va fi gata platforma informatică, însă a spus că are înainte nevoie de o analiză pentru a vedea dacă se poate reduce numărul de documente și dacă acest lucru este realizabil pe platforma informatică. În următoarele 2-3 săptămâni Ministerul Mediului va anunța dacă va reuși ca analiza dosarelor să fie una 100% digitală, pe loc.

„Aștept să apară prima versiune a programului informatic, să facem testările, dar în paralel lucrăm și la sistemul informatic. Am pus în consultare publică bugetul, o să apară săptămâna viitoare și ghidul de finanțare, toate acestea merg în paralel”.

 

În ceea ce privește o probabilă licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P) pentru dezvoltarea aplicației, ministrul spune că dezvoltarea se face deja, iar AFM lucrează în prezent la platforma informatică. 

Ministrul Mediului a afirmat la sfârșitul lunii ianuarie că estimează că programul va începe în luna martie, vor fi finanțați 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei, iar numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus la următoarele: carte de identitate, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local și certificatul de racordare.

 

Sursa foto: Pixabay

Afla care sunt cele mai bune metode de facut bani online !