Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Afla gratuit despre principalele metode de facut bani din facebook. Castiga bani reali de acasa. Floloseste telefonul mobil sau un laptop si incepe propria ta afacere care sa te duca la independenta financiara.

TOP 13 metode și idei despre cum faci bani pe Facebook

Afla gratuit despre principalele metode de facut bani din facebook. Castiga bani reali de acasa. Floloseste telefonul mobil sau un laptop si incepe propria ta afacere care sa te duca la independenta financiara.

Am văzut care sunt cele 4 modalități de monetizare Facebook, însă există numeroase metode concrete prin care poți învăța cum faci bani pe Facebook, unele simple, care nu necesită documentare suplimentară sau alte cunoștinșe, dar și altele care implică puțin mai mult efort, dar și câștiguri pe măsură.

Descoperă în continuare cele mai utilizate metode despre cum câștigi bani din Facebook!

 

1. Cum faci bani din reclame pe Facebook

Vom începe cu cea mai cunoscută metodă la capitolul cum faci bani pe Facebook, și anume Facebook Ads sau reclame pe Facebook. Dacă vrei să știi cum faci bani din reclame pe Facebook, află că ai două opțiuni: fie faci reclame pentru propria afacere, deci pentru propria pagină, fie pentru pagina de Facebook a altei afaceri, la care vei primi rol de administrator, deci va trebui să știi cum să faci bani cu Facebook Ads.

 

Dacă vrei să știi cum faci bani din Facebook Ads, află că poți face reclame care să atragă mai mulți utilizatori pe pagina ta de Facebook (recomandat dacă vrei să-ți mărești comunitatea de pe Facebook pentru a face alt tip de promovare pe Facebook) sau poți crea reclame pentru pagina altei afaceri, fiind practic plătit pentru a administra pagina respectivă.

 

Printre obiectivele tale se vor număra generarea unui engagement Facebook constant pe pagină și a unui reach Facebook ridicat. Engagement-ul se referă la fiecare acțiune pe care utilizatorii o fac pe o pagină de Facebook și interacțiunea cu postările de pe pagina respectivă, iar reach-ul se referă la numărul de utilizatori Facebook care au intrat în contact cu pagina pe care vrei să o promovezi.

 

Poți căuta un administrator pagina facebook job pe grupuri de Facebook sau diverse platforme de căutare job, iar veniturile tale depind de numărul de ore lucrate, dar și de experiența pe care o ai în domeniu. Există numeroase joburi Facebook, iar administrator pagina Facebook job este poate cel mai simplu dintre toate, iar marele avantaj este că poți lucra direct de acasă.

 

Apoi, pe măsură ce câștigi experiență și înveți cum să faci bani pe Facebook, poți aplica pentru alte joburi pe Facebook, după cum vei observa în cele ce urmează. 

 

2. Cum faci bani pe Facebook Marketplace

Atunci când te gândești cum să faci bani din Facebook, probabil primul lucru care îți vine în minte este să vinzi lucruri pe această platformă. Într-adevăr, este cel mai simplu mod și poți posta lucrurile pe care vrei să le vinzi chiar pe propriul cont de Facebook, dar pentru o eficiență mai mare a postărilor tale îți recomandăm Marketplace Facebook.

Marketplace Facebook este acel loc cu anunțuri de vânzări din apropierea ta, unde poți filtra anunțurile în funcție de distanță sau preț și unde vei găsi diverse categorii pentru a căuta lucrul de care ești interesat. De asemenea, acesta este locul unde poți publica un anunț gratuit cu ceea ce vrei să vinzi.

Apasă butonul Vinde, alege tipul de anunț pe care vrei să-l faci (Articole/ Vehicule/ Locuințe de vânzare sau de închiriat/ Joburi), iar apoi completează o serie de informații precum: titlu, preț, categorie, starea produsului și o descriere a produsului promovat.

De asemenea, poți adăuga fotografii ale produsului din mai multe unghiuri pentru a oferi utilizatorilor cât mai multe detalii despre produs și a-i face să te contacteze. În final, poți selecta anumite opțiuni pentru listare, cum ar fi să nu afișezi anunțul pentru prieteni, să listezi în mai multe locuri sau să lași comentariile active. În doar câteva minute anunțul tău poate fi publicat.

Dacă te interesează cum faci bani pe Facebook în acest mod, iată lucrurile pe care nu le poți vinde pe Facebook:

  • Alcool
  • Tutun
  • Droguri ilegale
  • Arme de foc
  • Animale
  • Produse de jocuri de noroc cu bani reali
  • Anumite produse medicale
15 iunie 2023

3. Cum să faci bani din grupuri pe Facebook

Grupurile de vânzări sunt de asemenea o opțiune bună dacă vrei să știi cum să faci bani pe Facebook pentru că plasezi un produs exact într-un loc unde persoanele pot căuta respectivul produs. Postarea produsului respectiv pe pagina mea de Facebook nu cred că m-ar ajuta foarte mult, dar cu siguranță aș putea să fac bani din grupuri pe Facebook, postând anunțul într-un grup relaționat cu produsul pe care vreau să-l vând.

Poți face bani din grupuri pe Facebook înscriindu-te gratuit și furnizând eventual răspunsul la câteva întrebări pe care adminii grupului le pun pentru a ase asigura că sunt respectate regulile grupului și că membrii noi vor folosi grupul în scopul pentru care acesta a fost creat.

Pentru a posta un anunț ai mai multă libertate decât în cazul Marketplace unde trebuie să completezi anumite câmpuri. Totuși, te sfătuim să inlcuzi în anunțul tău unele informații menționate anterior în cazul Facebook Marketplace pentru că acestea au scopul de a accelera vânzarea produsului tău. Deci, nu uita să incluzi în anunț detalii precum numele complet al produsului, prețul, o descriere succintă, dar completă și mai multe fotografii, de preferat din unghii diferite.

 

Ține cont și în acest caz că există o serie de produse pe care nu le poți vinde pe Facebook, precum alcool, tutun sau o serie de medicamente.

 

4. Cum faci bani din grupuri pe Facebook: administrează un grup pe Facebook

Chiar dacă nu vei câștiga foarte mulți bani din grupuri pe Facebook, cel puțin nu la început, poți să iei în calcul această posibilitate. Dacă ai o pasiune, un subiect sau domeniu de interes îți poți crea grupul în jurul acelei idei și odată formată o comunitate, vei avea o audiență căreia să îi transmiți reclame sub formă de soluții la problemele lor.

Reclamele pentru servicii și produse într-un grup vor avea succes doar dacă răspund nevoilor acestora și sunt în strânsă legătură cu tematica grupului.

Dacă nu vrei să fii responsabil pentru administrarea unui grup, poți doar să fii membru într-un grup deja existent, ținând cont și în acest caz că poți face reclame doar dacă sunt de interes pentru audiența respectivă. De fapt, doar așa vor fi aprobate de administratorul paginii și vei putea câștiga bani din reclame pe Facebook.

 

5. Cum faci bani pe Facebook fiind influencer

O altă metodă eficientă de cum faci bani pe Facebook este să promovezi conținut sponsorizat, iar pentru ca o afacere să-ți sponsorizeze conținutul va trebui să devii influencer Facebook.

Dacă pagina mea de Facebook are un număr semnificativ de urmăritori, deci o audiență mare, iar conținutul pe care îl postez regulat pe pagină poate fi asociat cu un brand, o afacere, pot stabili un parteneriat plătit pentru a deveni influencer Facebook pentru respectivul brand sau respectiva afacere.

Bineînțeles, nu este ușor să semnezi un astfel de parteneriat, mai ales cu branduri cunoscute, dar poți începe cu afaceri locale, afaceri mici, iar apoi, având în portofoliu câteva proiecte, poți câștiga bani pe Facebook printr-o sponsorizare de la un brand mai cunoscut, iar câștigurile vor fi pe măsură.

 

6. Cum faci bani din Facebook Live

Opțiunea de a face live pe Facebook este tot mai des utilizată și poate te întrebi dacă poți să faci bani din live pe Facebook. În prezent, există această posibilitate, dar nu pentru toți utilizatorii, după cum vei observa în continuare.

O primă modalitate de cum faci bani din Facebook live ar fi să apelezi la funcția Stele pe care platforma o pune la dispoziția utilizatorilor pentru a câștiga bani din conținutul lor audio și video.

 

Cei care urmăresc conținutul tău audio-video pot achiziționa stele pe care să ți le trimită în direct dacă ai această opțiune activată. Poți primi 0.01 USD pentru fiecare stea primită, însă această funcție nu este încă disponibilă în România. Facebook anunță totuși că va face această funcție disponibilă în mai multe țări. Rămâne dee văzut dacă România se va număra prin aceste țări.

O altă modalitate la capitolul cum faci bani pe Facebook live este programul de bonusuri pentru creare de clipuri video în direct. În acest program vei fi invitat de Facebook dacă îndeplinești condițiile din politica de monetizare Facebook pentru parteneri și conținut și criteriile de perfomanță lunară pentru fiecare bonus. Spre exemplu, pentru o transmisiune de 10 ore se acordă un bonus de performanță de 500 USD.

Bineînțeles, există posibilitatea să faci bani din live pe Facebook dacă ești influencer spre exemplu și alegi live-ul ca metodă de promovare online a anumitor produse sau servicii, mai exact vei fi plătit de partenerul cu care colaborezi pentru a face live-ul respectiv. După cum bine observi, există numeroase posibilități să poți câștiga bani din Facebook, iar unele pot fi combinate pentru o eficiență mai mare.

 

7. Fă bani din vizualizări pe Facebook

Te întrebi cum faci bani pe Facebook? Dacă ai deja o pagină pe care postezi constant videoclipuri care au destul de multe vizualizări, poți lua în considerare posibilitatea de a face bani din vizualizări pe Facebook.

Ar trebui să ai peste 10.000 vizualizări pentru a te gândi la monetizare Facebook și, după cum am mai arătat, ai la dispoziție 4 modalități de monetizare a conținului: reclame in stream, abonamente pentru fani, conținut de marcă și grupuri de abonați.

 

Dacă ești interesat de cum poți face bani din vizualizări pe Facebook, configurarea contului tău pentru reclame in stream este cea mai potrivită. Poți verifica eligibilitatea pentru această formă de monetizare din contul tău de Facebook.

8. Devino afiliat pentru companii

Dacă vrei să știi cum faci bani din Facebook, afilierea este cu siguranță o idee bună ce merită să fie luată în calcul. Există multe programe de afiliere în care te poți înscrie gratuit și nu există o limită de companii cu care te poți afilia, ceea ce înseamnă că poți câștiga destui de mulți bani din marketing afiliat.

Deci, îți poți crea mai multe pagini în care să promovezi anunțuri relevante pentru audiența fiecărei pagini și vei primi un comision de fiecare dată când compania la care te-ai afiliat face o vânzare în urma anunțului făcut de tine.

Ideea afilierii este că tu vei fi plătit cu un anumit comision de fiecare dată când o persoană achiziționează un produs/serviciu al unui partener la care te-ai afiliat. Pentru ca anunțurile tale să fie eficiente și să știi cum poți face bani pe Facebook, trebuie să ai o audiență destul de numeroasă pe pagina pe care faci promovarea și să postezi constant și alte informații utile pentru a câștiga încrederea urmăritorilor tăi.

Cu ajutorul marketingului afiliat poți câștiga și bani din Instagram sau bani din Pinterest, așa că nu ezita să folosești toate rețelele sociale care îți aduc un venit în plus!

 

9. Cum faci bani pe Facebook cu reclame in-stream

Dacă vrei să afli cum să faci bani pe Facebook, îți place să faci conținut video și ai o pagină de Facebook unde publici conținut video de cel puțin 3 minute, poți opta pentru pauzele publicitare (ad breaks) în conținutul tău, primind astfel bani pentru reclamele pe care permiți să fie rulate în conținutul tău propriu.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a face acest tip de reclame sunt: să deții o pagină de Facebook (pagină, nu profil) cu cel puțin 10.000 urmăritori și în care să ai 30.000 vizualizări într-un minut.

În comparație, alte platforme de conținut video nu au aceste cerințe minime, deci dacă vrei să câștigi bani din Tik Tok, de exemplu, este ceva mai simplu.

 

10. Fă bani din Facebook vânzându-ți pagina

Chiar dacă vânzarea unei pagini de Facebook este împotriva termenilor și condițiilor utilizării platformei Facebook, această practică este destul de cunoscută. Construirea unei audiențe numeroase pentru o pagină de Facebook nu este o sarcină ușoară, implică mult efort, timp și resurse financiare, motiv pentru care, dacă aș decide să-mi deschid o altă afacere, iar pagina mea de Facebook nu mi-ar mai fi utilă, aș dori să fac bani pe Facebook din vânzarea paginii respective, în loc să renunț la ea.

 

11. Fă bani din Facebook participând la concursuri

Există și modalități mult mai simple în materie de cum faci bani cu Facebook. Această platformă oferă nu doar multiple posibilități de lucru, dar și diverse oportunități de a câștiga vouchere, intrări gratis la concerte sau la alte evenimente și multe alte premii participând la concursurile pe care companiile le desfășoară periodic.

Participarea la astfel de concursuri este gratuită și trebuie doar să îndeplinești anumite cerințe simple, precum aprecierea paginii sau distribuirea postării pe profilul tău public. Există chiar grupuri de Facebook în care sunt postate doar concursuri pentru a putea participa la cât mai multe. Deci, pot nu doar să fac bani pe Facebook, dar și să câștig diverse premii.

 

12. Aplică pentru un Facebook moderator job

Adăugăm pe lista ideilor de cum faci bani pe Facebook și oportunități de joburi destul de numeroase din acest domeniu. Spre exemplu, poți câștiga bani din Facebook dacă alegi un job de moderator Facebook.

Tot ce va trebui să faci este să moderezi comentariile primite pe o pagină de Facebook pe care vei primi înainte rol de editor sau administrator. Moderarea comentariilor se referă la monitorizarea comentariilor de pe pagină și blocarea sau limitarea accesului pe pagină celor care folosesc un limbaj nepotrivit.

De asemenea, înseamnă ascunderea și ștergerea unor comentarii inadecvate. Prin limbaj nepotrivit sau inadecvat nu ne referim la comentarii negative asupra organizației, ci la cuvinte obscene sau alt conținut asemănător. Facebook moderator job este un bun început dacă vrei să înveți cum să faci bani pe Facebook.

 

13. Devino Social Media Manager / Expert

Dacă ești interesat de cum faci bani pe Facebook, află că există numeroase joburi pe Facebook pe care le poți face de acasă, ca freelancer, iar cel mai bine plătit este cel de Social Media Manager/ Expert, job care presupune deținerea unui set de abilități despre mecanismul acestei platforme. O platformă unde poți găsi un astfel de job este Fiverr România.

Social Media Manager sau Expert este persoana care gândește strategia unei pagini, face planuri editoriale, setează și analizează constant campaniile, dar și interpretează datele obținute din campanii pentru a atrage cât mai multe rezultate pozitive paginii.

În funcție de abilitățile pe care le deții, poți câștiga bani cu Facebook ca entry level sau ca expert la birou sau poți căuta oportunități pe platforme de freelancing pentru a lucra de acasă.

Dacă te îndrepți spre zona de marketing, cu tot ce implică aceasta, inclusiv partea de social media, află că poți câștiga un salariu mai mult decât atractiv, postul de manager de marketing fiind una dintre acele meserii bine plătite atât acum, cât și pe viitor.

 

Afla care sunt cele mai bune metode de facut bani online !