Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Investiția în acțiuni este o metodă populară de a suplimenta veniturile existente, deoarece necesită puțin efort. Deși dividendele nu sunt garantate pentru acțiunile ordinare ale acțiunilor, multe companii aleg să plătească dividende în fiecare an sau în fiecare lună, ca o modalitate de a demonstra profitabilitatea lor continuă.

Venituri din dividende . Venituri pasive

Investiția în acțiuni este o metodă populară de a suplimenta veniturile existente, deoarece necesită puțin efort. Deși dividendele nu sunt garantate pentru acțiunile ordinare ale acțiunilor, multe companii aleg să plătească dividende în fiecare an sau în fiecare lună, ca o modalitate de a demonstra profitabilitatea lor continuă.

 

În unele cazuri, companiile care au făcut destul de bine pot alege să emită un singur dividend foarte mare, care poate oferi un profit generos pentru investitorii mari. În 2004, de exemplu, Microsoft a plătit un dividend fără precedent de 3 dolari pe acțiune, pentru un total de 32 miliarde de dolari.

Beneficii ale dividendelor lunare

 

Mai ales dacă sunteți în căutarea de a suplimenta venitul lunar de pensionare, stocurile care plătesc dividende lunare pot fi de mare ajutor. Pe lângă beneficiul obținerii unui flux constant de venit pe parcursul întregului an, obținerea unui venit lunar de încredere face mult mai ușor să vă echilibrați bugetul de zi cu zi.

 

Cu toate acestea, unul dintre avantajele principale ale dividendelor lunare este oportunitatea reinvestirii și alocării. Reinvestirea dividendelor este pur și simplu practica utilizării fondurilor dividende pentru a cumpăra acțiuni suplimentare din acțiuni.

26 iunie 2023

Multe platforme de tranzacționare oferă opțiunea de reinvestire automată a dividendelor pentru dvs., ceea ce înseamnă că investiția crește fără a vă ridica chiar degetul. Deoarece numărul de acțiuni pe care îl dețineți crește, la fel și dividendul dvs. în fiecare an, presupunând că dividendele companiei rămân stabile. Când vă retrageți, puteți începe să vă luați dividendele lunare în numerar pentru a suplimenta veniturile din contul dvs. 401 (k) sau IRA.

 

Cine plătește dividende lunare?

 

Companiile din anumite industrii au mai multe șanse să plătească dividende lunare decât altele, așa că merită să faceți cercetările. Investițiile în investiții imobiliare sau REIT primesc venit lunar sub formă de chirii, deci este logic ca unele REIT să plătească și dividende lunare. Alte companii obligate prin lege să plătească majoritatea veniturilor către acționari, cum ar fi REIT, sunt probabil candidați pentru plăți lunare de dividend, deoarece trebuie să-și redistribuie veniturile în mod regulat pentru a evita impozitarea.

Calificarea pentru a primi dividende

 

Mulți oameni achiziționează anumite acțiuni, în special din cauza probabilității de a primi dividende. Cu toate acestea, calendarul este totul atunci când este vorba despre calificarea pentru dividende. Atunci când o companie declară un dividend, ea anunță și data ex-dividend, care este data după care orice achiziție de acțiuni este neeligibilă pentru dividendul curent. Dacă ABC declară data ex-dividendă din data de 15 aprilie, proprietarii de acțiuni achiziționate la sau după data de 16 aprilie nu primesc dividendul. În schimb, dividendul este plătit acționarului care deținea acțiunile înainte de 15 aprilie, în ciuda faptului că nu mai are un interes financiar în companie.

 

Cum sunt de obicei plătite dividendele?

 

Corporațiile nu pot deduce în mod legal dividendele înainte de impozitare, dar există o altă abordare - o structură corporativă denumită un trust de venit. Fondurile de venituri permit unei firme să deducă dividende sau plăți de încredere înainte de calcularea impozitelor. Esența unui trust de venit este să plătească toate veniturile după toate cheltuielile de afaceri către deținătorii de titluri de participare, care sunt proprietarii fondului de venit.

 

Cum și când sunt plătite dividendele de acțiuni?

 

Dividendul este determinat trimestrial după ce o companie își încheie contul de profit și pierdere

 

Cum sa faci bani

Afla care sunt cele mai bune metode de facut bani online !