Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Asigurarea este un mijloc de protecție împotriva pierderilor financiare. Este o formă de gestionare a riscurilor, utilizată în principal pentru a se asigura împotriva riscului unei pierderi contingente sau incerte.



O entitate care oferă asigurare este cunoscută ca asigurător, societate de asigurare, transportator de asigurări sau subscriptor. O persoană sau entitate care cumpără asigurare este cunoscută ca asigurat.

Importanța monitorizării unui buget

Ți s-a întâmplat vreodată ca de la o lună la alta să rămâi fără bani și să aștepți următorul salariu, pentru a-ți putea acoperi toate cheltuielile sau chiar datoriile? Ți-ai dori să ai mai mult control asupra alocării banilor pe diverse lucruri?

Soluția: setarea unui buget personal/al familiei

 

Mai jos, ai pașii de urmat pentru realizarea unui buget:1. Notezi orice sursă de venit (individual/familie): salariu, asistență maternală/paternală, pensie, bani de buzunar, bonusuri periodice, etc.2. Notezi costurile fixe: locuință (chirie/rată, utilități), transport în comun/vehicul propriu (asigurare, combustibil), abonamente, sumele investite într-un fond, etc. Te poți uita pe facturile/bonurile vechi și poți face estimări.3. Notezi cheltuilile variabile: mâncare, consumabile, îmbrăcăminte, diverse activități.4. Calculezi venitul disponibil (venituri totale – cheltuieli totale.)

18 iunie 2023

De ce să îți monitorizezi bugetul?

 

1. Conștientizarea și planificarea cheltuielilor: Dacă îți monitorizezi cheltuielile, vei ști luna viitoare care au fost acestea și pe care poți să le diminuezi pentru a aloca banii în scopul atingerii nevoilor/obiectivelor cu adevărat reale.

2. Conștientizarea și multiplicarea veniturilor: analizezi câte surse de venituri ai și dacă sunt suficiente pentru a-ți acoperi cel puțin cheltuielile lunare. Dacă acestea nu sunt de ajuns, poți găsi soluții de multiplicare a lor.

3. Stabilirea obiectivelor: știind câți bani ar trebui să îți rămână, după ce acoperi cheltuielile lunare, îți poți face o planificare pentru obiectivele tale. Ulterior, poți începe economisi.

 

Recomandările cu care venim către tine sunt următoarele:

1. Păstrează-ți veniturile mai mari decât cheltuielile!

2. Plătește-te pe tine primul! Cum să faci asta? Știind exact care sunt cheltuielile tale fixe, în momentul în care primești salariul, economisește minim 5-10% din venitul total. Vom detalia într-un articol viitor.

3. Lasă banii să producă alți bani! Alocă-i într-un instrument financiar care să-ți genereze o dobândă mare!

4. Diversificarea portofoliului ( pentru persoanele care au bifat punctul 2). Vom detalia într-un articol viitor.

 

Deși poate părea o muncă grea, planificarea și monitorizarea bugetul îți pot oferi liniște în viața ta financiară și te vor ajuta să bifezi lucrurile importante pentru tine.

Afla care sunt cele mai bune metode de facut bani online !