Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Primul pas pentru administrarea corectă a banilor: fă o evaluare a dorinţelor şi necesităţilor. Realizarea în practică a acestor dorinţe trebuie precedată de identificarea obiectivelor financiare pe care le are fiecare membru al familiei, fie că este vorba despre economisirea banilor pentru achiziţia unei locuinţe sau a unui automobil, fie că este vorba despre organizarea unei vacanţe, a taxei pentru facultate, plăţii unei datorii sau planificarea pensiei.

Paşii pentru a administra corect banii

Primul pas pentru administrarea corectă a banilor: fă o evaluare a dorinţelor şi necesităţilor. Realizarea în practică a acestor dorinţe trebuie precedată de identificarea obiectivelor financiare pe care le are fiecare membru al familiei, fie că este vorba despre economisirea banilor pentru achiziţia unei locuinţe sau a unui automobil, fie că este vorba despre organizarea unei vacanţe, a taxei pentru facultate, plăţii unei datorii sau planificarea pensiei.

OBIECTIVELE OBLIGATORII TREBUIE SEPARATE DE CELE DORITE.

Doar aşa vei reuşi să stabilești priorităţile în bugetul tău şi să înţelegi ce-ți poţi permite şi ce poate fi amânat. Stabileşte termenele pentru fiecare obiectiv în parte. Decide dacă este pe termen scurt (mai puţin de 1 an), mediu (în următorii 5 ani) sau lung (10 sau 15 ani sau mai mult). Determină dorinţele familiei peste 5; 10 şi 20 de ani.

 

REALIZEAZĂ UN PLAN

Pentru realizarea obiectivelor financiare stabilite este nevoie de elaborarea unui plan. În acesta trebuie notată fiecare achiziţie importantă pe care doreşti să o faci, precum şi orice alt obiectiv cu caracter financiar pe care îl ai în plan. Urmează stabilirea paşilor distincţi pe care trebuie să îi parcurgi pentru a obţine ceea ce ai propus. Începe să economiseşti chiar din acest moment, pentru a reuşi să atingi mai rapid obiectivele.

NOTEAZĂ FIECARE ACHIZIŢIE PE CARE DOREȘTI SĂ O FACI.

 

STABILEȘTE UN BUGET

Realizarea unui buget este un element foarte important pentru gestionarea finanţelor familiei Dvs. Trebuie identificate sursele din care provin toate veniturile familiei, data la care primești banii, precum şi forma în care îi încasezi. E bine să foloseşti un registru de cheltuieli pentru a compara cheltuielile şi veniturile lunare. Registrul trebuie să conţină rubricile cu sumele pe care le aloci lunar pentru obiectivele pe termen scurt şi pentru cele pe termen lung. Este important să marchezi în registru şi cheltuielile neprevăzute.

13 mai 2023

IDENTIFICĂ SURSELE DIN CARE PROVIN TOATE VENITURILE FAMILIEI

IDENTIFICĂ CHELTUIELILE ZILNICE

Un prim pas către o bună administrare financiară este cunoaşterea modului în care sunt cheltuiţi banii în familie. Odată ce ştii pe ce se duc banii, vei putea întocmi corect bugetul. Tabloul real al cheltuielilor poate fi văzut şi datorită caietelor cu cheltuielile personale ale fiecărui membru al familiei. Pentru a vedea pe ce se cheltuiesc banii stabilește categorii pentru fiecare tip de plată a familiei, începând cu cheltuielile importante cum sunt cele pentru întreţinere, până la cumpărăturile zilnice. De asemenea, ţine evidenţa sumelor pe care îi oferi copiilor. Asigură-te că ai şi o categorie pentru economii şi una pentru datoriile pe care le ai la plata pentru orice credit în desfăşurare.

 

TABLOUL REAL AL CHELTUIELILOR POATE FI VĂZUT DACA DUCI EVIDENȚA ZILNICĂ A CHELTUIELILOR.

La finele lunii, urmează a fi calculată suma cheltuielilor înscrise în fiecare categorie pentru a stabili totalul banilor din luna respectivă. Este bine să actualizezi registrul de cheltuieli în fiecare an, dar şi în orice alt moment în care au loc schimbări importante care influenţează situaţia financiară.

Economisește, Economisește, Economisește!

Este departe de adevăr ipoteza că un leu economisit este un leu câştigat. În realitate este mult mai complicat. Plasează un procent de la 5 la 10% din veniturile tale într-un cont de economii sau în alte instrumente de investiţii. Dacă unul dintre scopuri este să cumperi un obiect scump – un sistem audio sau un aparat electrocasnic, de exemplu – este nevoie să pui deoparte o sumă mai mare decât economiile lunare obişnuite pentru a-l putea cumpăra.

 

NU CHELTUI BANII PE OBIECTE SCUMPE CARE NU SUNT O PRIORITATE PENTRU MOMENT.

Încheie cu banca ta un acord prin care aceasta să poată retrage automat bani din cont, astfel încât o parte din fiecare salariu să fie transferată direct în contul de economii, obligându-te astfel sa economisești înainte de a avea posibilitatea să cheltuiești. Un astfel de transfer automat garantează că pui bani deoparte înainte de a începe să achiţi alte obligaţii.

Plătește la timp

Există mai multe modalităţi în care poţi plăti datoriile lunare: direct la bancă, prin on-line Banking sau cu ajutorul cardului bancar.

  • Alege modalitatea de plată pe care poţi să o gestionezi mai bine.
  • Interesează-te care este limita de credit şi suma minimă de plată pentru fiecare în parte.
  • Dacă îți plăteşti datoriile la timp în fiecare lună, vei reuşi să menţii bonitatea.
  • Dacă nu poţi să achiţi datoria la timp, ia legătura cu creditorii şi stabiliţi împreună o schemă de plată pe care să o poţi respecta.

Adesea, nu avem posibilitatea de a cumpăra toate lucrurile de care avem nevoie fără să apelăm la un împrumut. Indiferent dacă accesezi un credit de nevoi personale sau un card de credit, este important să folosești aceşti bani pentru a gestiona mai bine finanţele personale, şi nu pentru a creşte venitul disponibil.

Ai grijă ca costurile care ţin de datoria pentru linia de credit, de creditul pentru nevoi personale şi cardurile de credit să nu depăşească 15% din veniturile nete. Plătește cât mai mult posibil din datoria ce a rămas nerambursată în fiecare lună şi achită întotdeauna mai mult decât suma minimă obligatorie.

 

Afla care sunt cele mai bune metode de facut bani online !