Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Schimbările aduse biletelor de tratament pentru pensionari în 2024 aduc noi reguli și facilități conform noii legi a pensiilor.Vezi mai multe detalii pe site ul dinstrada.ro
10 ianuarie 2024

Schimbările aduse biletelor de tratament pentru pensionari în 2024 aduc noi reguli și facilități conform noii legi a pensiilor. Aceste avantaje sunt oferite de stat pensionarilor și se aplică în conformitate cu informațiile furnizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Astfel, pensionarii români și soții acestora vor beneficia de noi avantaje în ceea ce privește biletele de tratament începând din anul viitor, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor.

 

Ce se schimbă la acordarea biletelor de tratament pentru pensionari

 

Modificările aduse acordării biletelor de tratament pentru pensionari în conformitate cu noua lege a pensiilor, Legea 360/2023, vor aduce schimbări semnificative în privința interacțiunii acestora cu autoritățile.

 

Prin exemplu, în cazul unui cuplu de oameni căsătoriți, în situația în care unul dintre parteneri a obținut bilete de tratament pentru pensionari, celălalt partener va putea beneficia de același tratament în stațiune.

 

Această facilitate este condiționată de plata aceluiași preț preferențial înscris pe biletele de tratament și nu necesită ca ambii parteneri să fie pensionari sau asigurați.

 

Această facilitate va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2024. Potrivit noii legi a pensiilor, Legea 360/2023, se specifică că bilete de tratament balnear pot fi acordate și soțului/soției asiguratului/pensionarului sistemului public de pensii, chiar dacă aceștia nu sunt asigurați/pensionari ai sistemului public.

Condiția ca pensionarii neasigurați să poată beneficia de bilete de tratament

 

Acești parteneri ai pensionarilor pot însoți persoana pensionată la tratamentul balnear, cu condiția de a plăti integral costul biletului de tratament. Potrivit noii legi a pensiilor, asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot accesa beneficii de tratament balnear în următoarele condiții:

  • Gratuit pentru persoanele beneficiare de pensie de invaliditate incluse în programul de recuperare stabilit de medicul expert al asigurărilor sociale
  • Cu plata unei contribuții financiare din partea beneficiarului pentru asigurații și pensionarii, cu excepția celor menționați anterior.
Durata biletului de tratament balnear conform noilor reglementări ale pensiilor este fixată la 16 zile. Acest lucru reprezintă o modificare în comparație cu durata anterioară a tratamentului balnear, care, potrivit Legii 263/2010, era cuprinsă între 12 și 18 zile, conform informațiilor furnizate de noutatilezilei.ro

Bilete de tratament 2024  pentru pensionari: ce rămâne la fel, ce s-a schimbat

 

Începând cu septembrie 2024, conform noii legi a pensiilor publice, soții vor avea posibilitatea să beneficieze împreună de tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat sau pensionar.

 

Această facilitate presupune ca ambii soți să suporte integral costul unuia dintre biletele de tratament pentru a se putea bucura împreună de beneficiile tratamentului balnear.

 

Bilete de tratament pentru pensionari: Regula de bază rămâne neschimbată

 

Regula fundamentală la acordarea biletelor de tratament balnear pentru asigurații și pensionarii sistemului public de pensii rămâne neschimbată: beneficiile tratamentului balnear sunt oferite prin acordarea de bilete de tratament asiguraților și pensionarilor, în limita sumelor alocate pentru această prestație, conform legii anuale a bugetului asigurărilor sociale de stat

Schimbări la biletele de tratament pentru pensionari in 2024. Pensionarii vor beneficia de noi facilitati