Profită de +100 idei de cum să faci bani online pentru începători și câștigă bani online gratis fără efort!✔️ Vezi cele mai bune 36 idei! 
Castiga bani rapid
Omul de afaceri canadian Kevin O’Leary, lider de opinie pe rețeaua de socializare LinkedIn, primește multe întrebări legat de ce să facă oamenii ca să se îmbogățească și le dă mereu același răspuns.

Trei greşeli de corectat ca să fii bogat

Omul de afaceri canadian Kevin O’Leary, lider de opinie pe rețeaua de socializare LinkedIn, primește multe întrebări legat de ce să facă oamenii ca să se îmbogățească și le dă mereu același răspuns.

 

Kevin O’Leary, care este totodată și investitor, scriitor, jurnalist și analist financiar, le spune celor interesați să acumuleze averi mari să nu cheltuiască prea mult, să economisească mult și întotdeauna să investească.

Pare destul de simplu, nu? Însă, cu toate acestea, atât de mulți oameni fac exact opusul: investesc puțin, cheltuiesc mult prea mult și nu economisesc aproape deloc, rămânând în mod voit ignoranți în legătură cu finanțele lor personale, scrie acesta, într-un articol publicat pe LinkedIn.

Potrivit lui O’Leary, acești oameni nu înțeleg relația lor cu banii. Primul pas în direcția schimbării obiceiurilor financiare este să vă aruncați o privire obiectivă asupra veniturilor și cheltuielilor. Transformați-vă toate problemele legate de bani într-un singur număr: timp de trei luni notați toate cheltuielile și toate veniturile și, după această perioadă scădeți totalul cheltuielilor din totalul veniturilor.

După 90 de zile, vă veți confrunta cu unul dintre cele două adevăruri:

  • Numărul este pozitiv. Felicitări, ești unul dintre puținii oameni care au mai mulți bani decât cheltuiesc!
  • Numărul tău este negativ. La fel ca majoritatea bărbaților și femeilor, cheltuiești mai mult decât produci.

Vestea bună este că, indiferent de numărul care a rezultat după 90 de zile, acest exercițiu te învață multe lucruri despre relația ta cu banii, pentru care mereu este loc de mai bine.

O’Leary a evidențiat trei greșeli financiare pe care le face toată lumea la un moment dat în viață și a arătat cum pot fi acestea rezolvate.

13 mai 2023

1. Te îneci în datorii făcute cu cardurile de credit.

 

Soluția: Citește facturile și informările băncilor.

 

A cheltui prea mult este ca o boală și datoria făcută cu ajutorul cardurilor de credit este ca un cancer, consideră antreprenorul canadian. „Prima dată când vine scadența pentru o rată la cardul de credit și nu plătești suma completă înseamnă să lași prima celulă de cancer financiar să-și facă loc în viața ta. Data viitoare când primești în cutia poștală o informare legată de rata pentru cardul tău de credit, pune-ți ochelarii și citește cu atenție. Companiile emitente de carduri de credit vă anunță câți ani va dura până veți achita întregul sold dacă plătiți doar rata minimă în fiecare lună. De cele mai multe ori, vă este groază să priviți acest număr. Cu cele mai mari dobânzi dintre toate tipurile de împrumuturi, această gaură neagră a datoriilor continuă să crească, și tot crește, și tot crește. În aceste condiții, trebuie să începeți să alocați bani în plus în fiecare lună pentru achitarea în avans a cardului de credit. Dacă vreți să deveniți bogat, trebuie să scăpați de datorii.

2. Cheltuirea banilor te face fericit.

 

Soluția: Ține-ți în frâu dorința emoțională de a cheltui.

 

Majoritatea persoanelor care cheltuiesc exagerat de mult fac acest lucru deoarece se simt bine pentru o perioadă. Însă, combinația dintre bani și emoții este una toxică. Nu mergeți la cumpărături pentru a vă îmbunătăți starea de spirit. E adevărat, s-ar putea ca acest lucru să vă facă să vă simțiți mai bine, pe termen scurt, dar fiți convinși că realizarea pe termen lung a economisirii și înmulțirii banilor depășește cu mult satisfacția pe termen scurt a shopping-ului.

Fii atent la emoțiile tale și observă când ești pe cale să cheltuiești dintr-o nevoie emoțională. În loc să te duci într-un centru comercial, fă o plimbare, gătește sau citește.

 

3. Frugalitatea nu este un lucru distractiv.

 

Soluția: Crearea unui fond de „Bani pentru distracție”

 

Multe persoane care se angajează 100% în eliminarea datoriei și economisirea banilor observă că, după o perioadă, se instalează o stare de lipsă a bucuriei. Același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care ţin o dietă care le privează de mâncarea lor preferată timp de luni de zile. Acesta nu este un mod de viață. Austeritatea, da, nu însă și privarea.

Cheia este de a include în buget cheltuielile pentru lucrurile care vă plac. Puneți săptămânal deoparte un procent din venituri într-un fond destinat propriului răsfăț. Mergeți la un restaurant frumos, schimbați-vă look-ul la un salon de înfrumusețare, mergeți într-o vacanță – faceți ce vreți, atâta timp cât acest lucru vă face să vă simțiți bine, fără a vă simți vinovat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Alte stiri ce te ar putea interesa:

Afla care sunt cele mai bune metode de facut bani online !